Mi újság a
Rotary Club Eger
háza táján?

Információk az elkövetkezendő eseményekről…
Beszámolók a közelmúlt rendezvényeiről…
Tudnivalók klubunk életéről…100 csomag

2020.05.26.


100 csomag tartós élelmiszert ajándékoztunk nehéz helyzetben lévő családok részére. 2020. márciusában, a Covid-19 vírus miatt kialakuló nehéz helyzet kezdetén eldöntöttük, hogy felülvizsgáljuk céljainkat és keressük a lehetőségét, hogy segíthessünk, azoknak, akik élete hirtelen megváltozott.
Egerben sokan elvesztették munkájukat. Az idegenforgalomban, a vendéglátásban, az ezekhez kapcsolódó területeken és sok más iparágban dolgozó ember munka nélkül maradt. Akik korábban is nehéz körülmények között éltek még rosszabb helyzetbe kerültek. A 2019. évi jótékonysági bálunk és az Adventi adomány gyűjtésünk céljait részben megvalósítottuk, de a nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat fel kellett függesztenünk. Áttekintve a helyzetet úgy döntöttünk, hogy módosítjuk terveinket, 250.000 Ft értékben tartós élelmiszereket vásárolunk és adunk rászoruló családoknak.
Ajánlásokat kértünk a csomagok tartalmára, de nem álltak rendelkezésre tapasztalatok, így saját belátásunk szerint döntöttünk. Minden csomagba került 1 liter olaj, 1 kg liszt, 1 kg rizs, 1 liter tartós tej, 2 x 0,5 kg száraz tészta és 2 db készétel konzerv. 100 ilyen csomagot állítottunk össze.
Az élelmiszereket az Agria Market Kft-től vásároltuk, aki nagyon kedvező, egyedi árakat adott. Köszönet érte! A családok kiválasztásában a Heves Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház sietett a segítségünkre. Külön köszönjük Jakab László irodavezető Úr közreműködését.
Jakab Úr és munkatársai összegyűjtötték a tartós élelmiszer igényeket. 5 egri szervezet jelentkezett be. 2020. május 21-én átadtunk
- az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium részére 20 csomagot,
- a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület részére szintén 20 csomagot,
- a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. egri irodája részére 15 csomagot,
- a Csere Kör Közösségi Egyesület részére 30 csomagot és
- az Egri Autista Alapítvány részére 15 csomagot.
Ők vitték el az élelmiszert a családokhoz. Köszönjük munkájukat!
Nagyon köszönjük a cégeknek és a magánszemélyeknek, akik a bálunkat és az Adventi adomány gyűjtésünket támogatták, segítségüket. Köszönjük a GARAMOND 91. Kft-nek a grafikai támogatást. Nagylelkű adományaiknak köszönhetően vált lehetővé, hogy segíthessünk.
Öröm számunkra, hogy ennyi kiváló emberrel dolgozhattunk együtt.
Az RC Eger adventi jótékonysági akciói

2020.01.25.


A 2019. évi adventi időszakban terveink szerint, a Heves Megyei Vakok-és Gyengénlátók Egyesületének információi alapján a rászoruló, látásukban jelentősen korlátozott gyermekek segítését tűztük ki célul.

A megvalósításban partnereink voltak interactos fiataljaink. Egy 9 éves kislány életét, tanulását, mindennapjait igyekeztünk könnyebbé tenni azáltal, hogy hozzásegítettük egy olvasó TV-hez. Ennek segítségével lehetősége nyílik a hatékony ismeretszerzésre, támogatást kap abban, hogy emberi kapcsolatait is minél szélesebb alapokra építse. December 19-én meghívást kaptunk az Egyesület tradicionális karácsonyi ünnepségére, ahol átadtuk a készüléket a kislánynak. Megható pillanatokat éltünk át, hiszen számunkra legalább annyira volt öröm, mint a gyermek-illetve családja számára. Az ünnepségen további támogatásunkról biztosítottuk az Egyesületet, s rajtuk keresztül a rászoruló gyermekeket. Az adventi gyűjtésünk céljaként vércukorszint mérő készülékek vásárlását határoztuk el számukra. Az egy hetes akciónk sikerrel járt. Igen jó hangulatban kínáltuk az adventi házikónkban a forró teát, karácsonyi édességeket, héliumos lufikat, adományokért cserébe. Leleményes fiataljaink (interactosok) szintén adományokért polaroid fényképeket készítettek emlékbe, a hozzánk betérőkről. A befolyó pénzadomány lehetővé teszi célkitűzésünk megvalósítását.


Rotary Bál beszámoló

2019.12.04.


15 éves klubunk 16. jótékonysági bálját tartottuk 2019. november 16-án. Ez alkalommal a nehéz, hátrányos körülmények között élő középiskolás diákok nyelvvizsga felkészítésére gyűjtöttünk. Bálunkat jelenlétével megtisztelte Magyarország Rotary Kormányzója, Kézdi László és városunk Polgármestere Mirkóczki Ádám is.
Kormányzó Úr Köszöntőjében elismerően szólt klubunkról és az összefogásról, melyet projektjeink során megvalósítottunk, kiemelve az Interactos fiatalok munkáját.

Az Interact a Rotary ifjúsági szervezete, a középiskolás korosztály számára. Interactosaink 11 új tagot vettek fel, akik a bál során tettek fogadalmat. Klubunk 200 000 forint támogatást adott át részükre ezen az estén, lelkes, odaadó munkájuk, programjaik segítésére.

A jó hangulat, a finom étkek, italok, s a zene kellemessé és emlékezetessé tette a résztvevők számára ezt az estet.

Meglepetésként a Neumann János Gimnázium tanulói – többen közülük az Egri Interact Club tagjai – igen színvonalas műsorral járultak hozzá a bál sikeréhez. Produkciójukat a közönség lelkesedéssel és elismeréssel fogadta. Kormányzó Úr a 2020. június 6-ra tervezett nemzetközi Rotary rendezvényre is felkérte őket, fellépőnek.

Nagy örömünkre mindkét testvérklubunktól, a Marosvásárhelyi Rotary Club Tékától, a Miskolc- Tapolcai Rotary Clubtól és más Rotary kluboktól is eljöttek barátaink.

A bál elérte célját, előteremtettük a nyelvvizsga felkészítő tanfolyamok fedezetét. Nagyon köszönjük támogatóinknak és minden kedves vendégünknek!
Sószoba átadás

2019.12.03.


Klubunk népszerű adomány gyűjtő rendezvénéről, a Patak parti kacsa partiról korábban már hírt adtunk. A projekt befejezésére november 15-én került sor, amikor az egri Epreskert úti óvodában ünnepélyesen átadtuk az első sószobát.

A program 7 hónap alatt valósult meg. Rendkívüli összefogással, támogatással és támogatottsággal párosult a lelkesedés, amely a kezdetektől a végkifejletig jellemezte a résztvevők mindegyikét. Klubunk szívügyének tekintette a kisgyermekek részére történő mielőbbi átadást, hiszen a közelgő téli időszakban tud a só által teremtett klíma a legtöbbet segíteni egészségük megőrzésében. A meghitt, családias átadó ünnepségen jelen volt több támogatónk képviselője, Kézdi László Magyarország Rotary Kormányzója, Mirkóczki Ádám, Eger Polgármestere, és városunk két Alpolgármestere, Mirkóczki Zita és Berecz Mátyás is. A kivitelező, a Dr. Wolf Product Kft. kiváló minőségben teljesítette a megrendelést. A cég vezetője személyesen mutatta be a sószobát. A kicsik aranyos műsorral fejezték ki örömüket. Az óvoda szakmai vezetője hálás szívvel mondott köszönetet a támogatóknak, klubunknak, a kivitelezőnek, a szülőknek és minden közreműködőnek. Bízunk benne, hogy jövőre sikerül egy másik egri óvodának újabb sószobát átadnunk!


Magyardécse támogatás

2019.12.02.


Klubunk három éve vállalta, hogy az erdélyi szórványban található Magyardécse általános iskolájában támogatja a magyar anyanyelvű oktatás feltételrendszerének fejlesztését. 2019. októberében, a Neumann János Gimnáziummal karöltve, újabb támogatást nyújtottunk. Ezúttal interaktív táblákat projektorokkal, laptopokkal, valamint multifunkcionális nyomtatókat vittünk, közel 1 millió Forint értékben. Ezen kívül több száz magyar nyelvű oktatási segédanyagot is kaptak DVD lemezeken. Mind ez igen nagy segítséget jelent az oktatásban és a tanulásban egyaránt, fokozza az iskola versenyképességét. Nem maradtak el a szokásos ruhacsomagok sem, amelyeket az iskolán belül működő óvoda kicsinyei kaptak. Az adományokat a tantestület és a gyerekek egyaránt kitörő lelkesedéssel és örömmel fogadták.
Meghívás

2019.10.21.


Nagy szeretettel invitáljuk a 15 éves Egri Rotary Club 16. jótékonysági báljára.

A bál időpontja: 2019. november 16. 18 30 -tól
Helyszín: Hunguest Hotel Flóra, 3300 Eger, Fürdő u. 5.

A báli adományokból hátrányos helyzetű középiskolások számára szeretnénk nyelvvizsga felkészítő tanfolyamokat szervezni.

Bálunk védnöke: Kézdi László Kormányzó 2019-2020
Díszvendégünk: Daniel Korioth Ügyvezető, Robert Bosch Kft.

Az esemény részletes programleírása a teljes cikkben olvasható.

A program:
· 18:30 – 19:00 Vendégek fogadása
· 19:00 – 19:05 Elnöki köszöntő, Gyetvai Zsolt Elnök 2019-2020
· 19:05 – 19:10 Kormányzói köszöntő Kézdi László Kormányzó 2019-2020
· 19:10 – 19:30 Egri Interact Club tagfelvétel, fogadalomtétel és avatás
· 19:30 – 19:55 Meglepetés műsor
· 20:00 – 21:00 Vacsora: bőséges svédasztalos kínálat, közben az asztalra felhelyezett borok kóstolgatása
· 21:00 – 23:00 Táncmulatság: a Focus Band zenéjére
· 22:00 – 22:15 A verseny eredményhirdetése
· 23:00 – 24:00 Tombola sorsolás
· 24:00 – Éjféli étek, majd tánc hajnalig
· Az est műsorvezetője: Tóth Beáta, a TV Eger műsorvezetője

Előző báljaink hagyományait megőrizve, idén is lesz verseny. Idén a frizuráké a főszerep. Kérjük érkezzen retro frizurával! Külön értékeljük a legkülönlegesebb női- és férfi frizurát.

Támogató jegy személyenként 14 000 Ft. (Magában foglalja az asztalra felhelyezett borokat, ásványvizet, vacsorát, éjféli étket és a féktelen jókedv feltételeinek biztosítását.)
Támogatójegy részvétel nélkül: 5 000 Ft.
Támogatóink számára, minden 50 000 Ft adomány után 2 belépőt biztosítunk.

Támogató jegyeket a Hunguest Hotel Flóra recepcióján lehet megvásárolni 2019.10.16-tól vagy klubunktól igényelni a 10401141-50526752-75841003 számlaszámunkra átutalással és báli támogatás 2019. közleménnyel.

Szálláslehetőség 10 szoba erejéig kedvezménnyel a Hunguest Hotel Flórában (a Rotary bálra hivatkozva adnak kedvezményt!) vagy egyénileg Eger számtalan szálláshelyén.

Szeretettel várjuk BARÁTI társaságunkba. Bálunkon való részvétele öröm és megtisztelés számunkra!

2020-tól a felsőoktatásba csak legalább középfokú nyelvvizsgával lehet jelentkezni! Kérjük álljon mellénk, segítse a nyelvvizsga felkészülést! A diákok egy részének csak így lesz lehetősége továbbtanulni.

A Rotary Club Eger 2019. évi jótékonysági báljának média támogatója a Rádió 1.
Nyugodj békében!

2019.09.19.


Szomorú szívvel búcsúzunk barátunktól, háznagyunktól, az alapítás éve óta tagtársunktól Kövendy Szabolcstól. Váratlan távozása megrendítő. Egy csodálatos, kedves, segítőkész barátot, tagot, háznagyot, egy nagyszerű embert veszítettünk el. Nagyon hiányzol Szabolcs!


Kacsaverseny ajándékok

2019.08.21.


Kedves Adományozók!
Kedves Örökbefogadók!
A kacsaverseny első 41 helyezettje kap ajándékot. A helyezettek névsora és nyereménye a teljes cikkben olvasható.

Akik az eredményhirdetéskor nem voltak jelen, így nem tudták átvenni ajándékukat, ezt megtehetik, legkésőbb 2019. szeptember 20-ig Egerben, a Kertész út 47. szám alatt, munkanapokon, 9-13 óra között, az Agria Biztosítás Kft. irodájában. Tel.: 36/414-032

Helyezés: Kacsajegy száma: Ajándék:

40. 65157-1333 6 palack bor, Ostorosbor Pincészet,
39. 65157-1055 6 palack bor, Ostorosbor Pincészet,
38. 65157-1846 6 palack bor, Ostorosbol Pincészet,
35. 65157-1587 tollasütő szett, MALL.HU,
30. 65157-0561 kosárlabda+séker, MALL.HU+Agria Park,
29. 65157-1525 kosárlabda+séker, MALL.HU+Agria Park,
28. 65157-0725 focilabda+séker, MALL.HU+Agria Park,
27. 65157-1828 focilabda+séker, MALL.HU+Agria Park,
25. 65157-0270 focilabda+séker, MALL.HU+Agria Park,
22. 65157-1386 mini focilabda+séker, MALL.HU+Agria P.,
21. 65157-1234 mini focilabda+séker, MALL.HU+Agria P.,
20. 65157-1983 mini focilabda+séker, MALL.HU+Agria P.,
18. 65157-0678 röplabda+séker, MALL.HU+Agria Park,
15. 65157-1784 szauna és fürdő belépő 2 felnőtt részére + séker, Panoráma Hotel Noszvaj + Agria Park,
14. 65157-1051 szauna és fürdő belépő 2 felnőtt részére + séker, Panoráma Hotel Noszvaj + Agria Park,
13. 65157-1406 szauna és fürdő belépő 2 felnőtt részére + séker, Panoráma Hotel Noszvaj + Agria Park,
11. 65157-0568 ajándékcsomag + séker, Rege birtok,
8. 65157-0733 ajándékcsomag + séker, Mátrametál Kft.
Az ajándékok a kacsajegy átadásával vehetők át. Kérjük mindenki hozza a jegyét magával.
Gratulálunk a helyezetteknek!
Nagyon köszönjük a minden támogatónknak a felajánlott ajándékokat!
Nagyon köszönjük minden nagylelkű adakozónak, hogy részt vállalt a sószoba megvalósításában és ezzel részt vett a versenyben!Játszva segíthet!

2019.07.16.


Hol és meddig juthat kacsajegyhez az ember?

Kacsaversenyünk célja, hogy az Epreskert úti óvoda sószobája elkészüljön!

Hálásak vagyunk mindenkinek, akik adományaikkal segítettek!
Köszönjük a magánszemélyek, és a vállalkozások önzetlen támogatásait!
Általuk közelebb kerültünk a megvalósításhoz!

Akik még szívesen részt vennének a sárga gumi szárnyasok bajnokságán, ők már öt helyen adományozhatnak a városban, ahol Kacsajegyekkel szolgálunk nekik.
A gyűjtődobozok itt találhatóak:

Senator Ház recepció
Franco Papír Írószer
Garden Wine Bar & Pu
Boldizsár Cukrászda belváros
Depresso Kávéház és Étterem
AGRIA PARK Bevásárlóközpont (Pláza), földszint, az információs pult mellett 2019.08.17-én 12-17 óra között

Kacsajegyet 2019. augusztus 20-án 12 óráig tudunk adni!


12 óra után az örökbe fogadott kacsáknak el kell kezdeni a bemelegítést.

JÁTSZVA SEGÍTHET!

500.- forintnyi adomány nagy segítség!
Az érte kapott "Kacsajegy" élmény és izgalmas szórakozás.

Várjuk augusztus 20-án a Patakparti Kacsa Partin!
Start 14 órakor, előtte fellépők 10 órától.

Köszönjük nagylelkű támogatását!Patak parti Kacsa Parti

2019.07.16.


Sok kacsa* sokra megy! …avagy adománygyűjtés az egri Epreskert úti óvoda sószobájának építésére. Az Egri Rotary Club tagjai célul tűzték ki, hogy a város legnagyobb óvodájában sószobát hoznak létre.

Vendégvárás: reggel 9-től a Gárdonyi Géza téren. (Sétáló belváros! Nem lehet behajtani egészen ide, parkoljon le néhány száz méteren belül.) Büfé, csapolt sörrel és fröccsel a helyszínen. :)

Délelőtti program: Varázstorony-látogatás! Lásd https://www.varazstorony.hu/
Információ és jelentkezés: Dr. Murányi Zoltán, tel. 06 70 337 0054

Ebéd: 12:00 Expressz-Aranysíp Étterem Barkóczi út. 4. (3.500,- Ft/menü, 3 fogás és üdítő) Információ és jelentkezés: Dr. Sipos Mihály, tel. 06 20 936 1056, jelentkezési határidő: július 31.

Délutáni program:
- Kacsaversenystart 14 órakor az Árva közi hídnál
- Kacsaverseny-befutó, eredményhirdetés és ajándékok átadása a Végvári vitézek terén 14:06-15:30 óra között

Meglepetések! Kongások, majorettek, kötélugrók és még mások délelőtt és délután.

Minden kedves támogatónk részt vehet a Kacsaversenyben, aki legalább 500 Ft- tal támogatja ügyünket, és átvesz egy kacsajegyet. Erre a helyszínen, egészen az eredményhirdetésig, vagy előtte a Hotel Senator Ház és Étterem recepcióján folyamatosan, (Eger, Dobó István u. 11., https://www.senatorhaz.hu/hu/) és az Agria Parkban (Eger, Törvényház u. 4., http://agriapark.hu/), minden augusztusi szombaton van lehetőség.

A 10401141-50526752-75841003 számlaszámon is örömmel fogadunk adományokat.

Szállásfoglalásban segít Dr. Zagyva Béla, tel. 06 30 925 4170 Siess, mert Egerben gyorsan elfogynak a szállások nyárra, különösen, hogy 4 napos pihenési lehetőség van az augusztus 20-i ünneppel együtt!

Várunk minden segítő szándékú támogatót!


*Mit kell tudni a sószobáról? Mire jó a sószoba?

Allergia, asztma és minden légzőszervi betegség, alsó-felső légúti lerakódások megszüntetésére.
Egy-egy vírusos megbetegedés után a légutak nem tudnak kitisztulni, s ez számtalan baj forrása lehet. A sóterápia a gyógyszeres kezelés kitűnő kiegészítő formája. Makacs köhögés, asztma, krupp, hörghurut, arc- és homloküreg-gyulladás ellen is jó, mert a nyálkahártyát is regenerálja. Tavasztól őszig küzdenek a pollenekkel az allergiások, nekik is rengeteget segíthet a terápia.

Bőrproblémák kiegészítő kezelésére is ajánlott.

Évszázadok óta közismert tény, hogy egyes barlangok, illetve só barlangok és a sós tengeri levegő az emberi szervezetre, főként a légzőszervekre jótékony hatást gyakorolnak, amit a népi gyógyászat régóta folyamatosan használ.

Hogyan fejti ki a hatását?
A sótömbök több száz négyzetméteres finom felülete alakítja ki a helyiség kedvező mikroklímáját. A sókristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid, amely a sótömbökből folyamatosan szabadul fel, kialakítva így egy száraz, sós légteret. Ebben a mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken. A levegőben lévő ionok töltése megváltozik, több lesz a negatív ion. A negatív ionizációnak és a sókristályoknak köszönhetően erősödik a légzőszervek csillószőrös hengerhámjának aktivitása, ezáltal fokozódik az öntisztulás, enyhülhetnek, illetve megszűnhetnek a gyulladásos folyamatok.

A só megköti a levegő abszolút víztartalmának egy részét. Az alacsony abszolút víztartalom szintén élettani jelentőségű. A viszonylag száraz levegő a tüdőjáratokban sok vizet tud felvenni a telítettségig. Az emelkedett vízleadás csökkenti a nyálkahártyák váladékának mennyiségét. Az így kialakult levegő hozzájárul a jó közérzet, a jó egészségi állapot fenntartásához.

Ön tudja, hogy tíz év alatt az asztmás betegek száma megkétszereződött, az allergiás tünetekkel küzdők száma pedig megháromszorozódott a világban? És tudja, hogy a gyermekek kitettsége Magyarországon még ennél is magasabb? Mi, az Egri Rotary Klub tagjai, tenni szeretnénk azért, hogy enyhítsük asztmás, allergiás és hörghurut betegségben szenvedő gyermekeink tüneteit, és elősegítsük gyógyulásukat. Ezért következő évi legfontosabb célunk Eger legnagyobb óvodájában, az Epreskert úti óvodában sószoba* építése.Pataktisztítás

2019.07.16.


Pataktisztítás a belvárosban! A Kacsákkal a kicsikért, avagy sok kacsa sokra megy program részeként adománygyűjtést és kacsaversenyt rendezünk 2019.08.20-án a Gárdonyi Géza téren, a Végvári vitézek terén és az Eger-patak Árva köz - Végvári vitézek tere közötti szakaszán. Szeretnénk, ha minden adományozó és érdeklődő jól látná a kacsák mozgását,…

ezért felkértük a Városgondozás Eger Kft.-t, hogy tisztítsa meg a patakot, a medret és az árteret. Az akcióra 2019.08.13-án, kedden, reggel 7 órától kerül sor. A Városgondozás munkatársai minden segítséget szívesen fogadnak. Kérjük, hogy akinek kedve és lehetősége van, csatlakozzon hozzánk! Tegyük szebbé, tisztábbá a belvárost és a patakot! Várunk minden önkéntest augusztus 13-án reggel 7-re a Végvári vitézek terére. Később is csatlakozhat bárki! Az Egri Rotary Club és az Egri Interact Club ott lesz! Köszönjük a Városgondozás Eger Kft. és minden önkéntes segítségét


Elérhetőségeink

Facebook
rotaryclubeger@gmail.com

Eger, Magyarország
District: D1911, klub száma: 65157

Találkozási helyünk és időpontunk:
Hotel E*Stella **Superior
3300, Eger Egészségház u. 4.
minden kedden 18:30-tól

Számlaszámunk: 10401141-50526752-75841003

Támogatását bármikor köszönettel fogadjuk.
Kérjük a közleményben adja meg, milyen célból adományoz!


Adószámunk: 18586967-1-10

Székhelyünk: 3300 Eger, Rózsa Károly utca 4. 2/18


Egyesületünk neve: Rotary Club Eger
Bírósági nyilvántartási számunk: 10-02-0001756
Közhasznúsági besorolásunk: közhasznú
Közhasznúsági nyilvántartásba vételi számunk: 1000/Pk.60027/2004. (2004.05.07.)

A weboldalt tervezte és készítette: Abart Design, 2019